האגודה לזכויות האזרח מציעה לציבור פעילויות שונות לקבלת הסבר מקיף על זכויות האדם לאור הלחימה בדרום ישראל. הסוגיות שייבחנו: דיני לחימה, פגיעה באזרחים, הבחנה בין מטרות צבאיות ובין מטרות שאינן צבאיות, רצועת עזה מאז תכנית ההתנתקות ושבויי מלחמה.
במהלך הלחימה בעזה ובדרום ישראל סיפקו ארגוני זכויות האדם הישראליים עדכונים בעניין השפעותיה על האוכלוסייה האזרחית, בדגש על מידע שאינו מגיע לכלל הציבור הישראלי באמצעות כלי התקשורת. העדכון התבסס על מידע שנאסף על-ידי ארגוני זכויות האדם, ארגוני הסיוע ומשרד הבריאות הפלסטיני בעזה, ואומת ככל שניתן במהלך הלחימה. מידע זה אינו מספק תמונה כוללת של מה שהתרחש במהלך הלחימה ואינו מהווה רשימה של הפרות זכויות האדם החמורות ביותר. לאחר שהוכרזה הפסקת האש, הופסק העדכון היומיומי של הבלוג, אך הארגונים ממשיכים לחקור את הלחימה והשלכותיה, ולפרסם מידע על כך באתריהם.
הרוגים ופצועים
עדכון לבוקר יום שני, 19.1.09 עזה: לפחות 1,300 הרוגים, מהם לפחות 410 ילדים ו-104 נשים. מעל 5,320 פצועים, מהם למעלה מ-350 פצועים קשה (נתוני משרד הבריאות הפלסטיני). ישראל: 13 הרוגים, מהם אישה אחת ו-10 חיילים. מעל 84 אזרחים פצועים, מהם 4 פצועים קשה, לא כולל נפגעי חרדה ו-113 חיילים פצועים, מהם אחד במצב אנוש ו-20 במצב בינוני עד קשה.
קו חם לאזרחים ישראלים
בעקבות הירי על יישובי הדרום והלחימה בעזה, האגודה לזכויות האזרח בשיתוף עם שתי"ל בדרום והמרכז לפלורליזם יהודי מפעילים קו חם לפניות בעברית, ערבית, רוסית, אמהרית וטיגרית.